Bor-Grad

Bor od sutra i zvanično- grad!

Datum26 јул, 2018 KategorijaAktuelnosti, Događaji, Uncategorized, Vesti Komentari0

Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije na sednici održanoj 20. juna 2018. godine usvojili su izmene Zakona o teritorijalnoj organizaciji na osnovu kojih je Bor dobio status grada.

Bor Grad Poster konacno

Svečana sednica SO Bor zakazana je za petak, 27. jul, na kojoj će odbornici lokalnog parlamenta glasati o administrativnim izmenama kojima će Bor zvanično dobiti status grada.
Program obeležavanja svečanosti povodom dobijanja statusa grada počinje svečanom akademijom koja je zakazana za 12 sati u sali Muzičke škole na kojoj će se prvi put Boranima obratiti gradonačelnik Aleksandar Milikić i predsednik Skupštine grada Dragan Žikić.

Na platou Doma kulture od 17 sati Turistička organizacija „Bor“ organizuje promotivno-prodajnu izložbu suvenira i domaćih proizvoda, kao i promociju turističke ponude, pod nazivom “Doživite Bor na drugačiji način”. 

Na istoj lokaciji, takođe od 17 sati, biće postavljena izložba fotografija zavičajnog odeljenja Narodne biblioteke Bor pod nazivom “Riznica grada”.

Završni događaj proslave počeće u 20 sati koncertom Boranke Ivane Pavković, a i benda „New deal“ u amfiteatru Doma kulture, nakon čega će u 22 sata uslediti vatromet.

Izvor: opstina.bor

___________________________________________________________

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar