Danas je Svetski dan turizma

Datum27 септембра, 2021 KategorijaAktuelnosti, Događaji, Uncategorized, vesti Komentari0

Obeležavajući aktivno ovaj dan, Turistička organizacija „Bor“  organizuje događaje na kojima su u prvom planu  ljudi, koji su deo, koji čine i grade lanac vrednosti turističkog sektora. Pored ostalih to su i proizvođači suvenira, vodiči na lokalitetima, profesori i učenici u školama koje obrazuju buduće kadrove za potrebe turizma.

 Događaj  koji se organizuje 27. septembra na lokalitetu „Lazareva pećina“ u okviru Spomenika prirode “Lazarev kanjon“ i ima za cilj da kroz obilazak turističkog lokaliteta „Lazareva pećina“ uključi u proces rada turističkog vodiča učenike turističkog smera Ekonomsko trgovinske škole iz Bora, a da  učenicima nižih razreda OŠ „Petar Radovanović“ iz Zlota omogući besplatan obilazak ovog lokaliteta i upoznavanje sa prirodnim atrakcijama koje se nalaze u njihovom okruženju.

Turistička organizacija ,,Bor“, će dodatno u skladu sa inicijativom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koje organizuje veliku aktivaciju na prostoru cele Srbije povodom proslave Svetskog dana turizma, 27. septembra 2021. godine,  omogućiti besplatan obilazak Lazareve pećine za sve građane 27. i 28. septembra u vremenu od 09:00 do 16:00 časova.


 

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar