Doček Nove godine sa rok grupom „Kerber“

Pod pokroviteljstvom grada Bora, a u organizaciji Ustanove ,,Centar za kulturu opštine Bor“ biće organizovan doček Nove 2019. godine u Amfiteatru Doma kulture sa početkom u 22 sata.

Kerber

Foto: Print screen

Borani i njihovi gosti će imati priliku da u novogodišnjoj noći uživaju u nastupu poznate jugoslovenske i srpske  legendarne rok grupe ,,Kerber“ i  njihovim hitovima za sva vremena kao što su: Ratne igre, Ne mogu zaspati, Hajde da se volimo  i dr.

Ispraćaj stare i doček Nove godine upotpuniće ponoćni vatromet.

Vatromet-D

U realizaciji pomenute manifestacije učešće će uzeti veliki broj Ustanova, javnih i javno-komunalnih preduzeća grada Bora.

Kerber je nastao 1981. godine od članova grupe Top, koja je tada imala solidnu lokalnu karijeru, ali koja do tada nije bila stabilna, jer su članovi često privremeno svirali za tada popularnije bendove. Naziv grupe je ime bića iz grčke mitologijetroglavog psa sa zmijskim repom koji čuva ulaz u podzemni svet. Na vrata jugoslovenske rok scene grupa je ušla 1983. godine pobedom na čuvenom Omladinskom festivalu u Subotici, gde su se pre njih afirmisali bendovi poput „Idola“, „Filma“ i drugih…. Prve koncerte grupa je održala u niškim klubovima, a često je bila i predgrupa Galije. Prvi album „Nebo je malo za sve” grupa je snimila polovinom 1982. godine…

Izvor vesti: Centar za kulturu Bor

Priredio: B. S.

________________________________________________________________________________________________

Podeli sa prijateljima
Share Button