IMG_2159

Doživljaj posete Zoo vrtu Bor

ZOO VRT BOR

Krajem  2011. godine u Boru je otvoren ZOO vrt, jedan od najlepših u Srbiji. Na površini od oko 2 ha, danas u vrtu  boravi više od 70 vrsta životinja (130 jedinki).

IMG_6858-Small

Sadašnji „stanari“ poput  tigra, lama, medveda, antilopa, zebri, berberskih ovaca, majmuna, krokodila, nojeva, predstavljaju svojevrsnu atrakciju za posetioce. Definitivno najveću pažnju posetilaca privlači  beli lav Dušan, pripadnik treće generacije belih lavova u Srbiji. Belog lava u Srbiji možete videti jedino ovde i u Beo Zoo vrtu.

Sve životinje u vrtu imaju kompletno opremljena staništa. Afričke životinje smeštene su u adekvatnim ozidanim objektima  koji se greju. Staništa za zveri čak imaju i podno grejanje. Svakoj vrsti prilagođena je temperatura koja im je neophodna. 

Zoo Bor 

 Pored uređenog i konfornog prostora za boravak životinja u vrtu je sagrađeno niz dopunskih objekata koji omogućavaju sa jedne strane što bolje funkcionisanje samog vrta a sa druge strane pružaju posetiocima, pored razgledanja životinja i druge dopunske sadržaje koji će im doživljaj posete ovog vrta učiniti još upečatljivijim.

Kafić “Jana”  koji se nalazi u centralnom delu vrta, u prijatnoj hladovini hrastove šume, a radno vreme kafića je prilagođeno radnom vremenu samog vrta.

DIGITAL CAMERA

U kafiću pored širokog asortimana napitaka i pića posetioci imaju mogućnost kupovine suvenira sa motivima životinja Zoo vrta ( šolje, podloga za miša, slagalice, privezci,magneti i sl). po veoma pristupačnim cenama.

JP “Zoološki vrt“ Bor se iz godine u godinu trudi da posetiocima pruži što sadržajniji kulturno-zabavni program uz stalno prisutni edukativni karakter.

U cilju obogaćivanja dodatnih sadržaja, već sredinom maja ovde planiraju organizovanje prvog Sajma domaće radinosti.

Vredno je napomenuti da su zaposleni u borskom Zoo vrtu, svim posetiocima koji su odlučili da  deo prvog prazničnog dana  Uskrsa provedu u lepom ambijentu vrta, darivali   uskršnje jaje , kao simboličan poklon povodom obeležavanja Uskršnjih praznika.

B.S.

Foto: Zoo vrt, B.S.

Radno vreme:

IMG_2159

Cena ulaznica:

– Cena ulaznice iznosi 100 dinara.

– Deca uzrasta do 12 godine ne plaćaju ulaz ali je obavezno prisustvo jedne punoletne osobe.                                              

Zoo vrt Bor

BOR, ul. Dr.Milovanovića bb

Uprava Zoo vrt-a

Kontakt: +381  030 215 00 29

e-mail: zoovrt030@gmail.com

www.zoovrtbor.com

______________________________________________________________________________

Podeli sa prijateljima
Share Button