Edukativno “Preispitivanje turizma” na lokalitetu Lazareva pećina

Datum29 септембра, 2022 KategorijaAktuelnosti, Događaji, Uncategorized, vesti Komentari0

Pod ovogodišnjim sloganom “Preispitivanje turizma”, Turistička organizacija „Bor“ je na lokalitetu „Lazareva pećina“ u okviru Spomenika prirode “Lazarev kanjon“ u utorak, 27. septembra organizovala prigodan program, obeležavajući na taj način Svetski dan turizma.

Dajući svoj doprinos, partneri i učesnici u realizaciji programskih segmenata bili su učenici i nastavnici ETŠ iz Bora, OŠ „Petar Radovanović“ iz Zlota, članovi  Udruženja Vlaha „Primovara“ i predstavnik Narodne biblioteke „Milan Popović“ iz Zlota.

 Povodom obeležavanja ovog značajnog datuma za turizam,  događaju je prisustvovao Boban Stojanović, pomoćnik gradonačelnika za turizam, javne ustanove i kulturu, dok su Aleksandar Milikić, gradonačelnik i Milivoje Janošević, zamenik gradonačelnika Bora sa gostima obišli Lazarevu pećinu.

Svetska turistička organizacija kroz slogan “Preispitivanje turizma”  poručuje  da ovaj dan treba da nas sve inspiriše da preispitamo ulogu i nove mogućnosti turizma za razvoj u ovom slučaju lokalne zajednice.

Na platou ispred Lazareve pećine u vremenu od 11 do 14 časova realizovani su planirani sadržaji:

Kulturno umetnički nastup učenika OŠ „Petar Radovanović“ iz Zlota

– Gastro radionica „Po receptu moje bake“- Udruženje Vlaha „Primovara“ i Narodna biblioteka „Milan Popović“ iz Zlota

Učenik-turistički vodič  – aktivnost koju je realizovalo 7 učenika četvrtog razreda smera turističko-hotelijerski tehničar.

Tokom obilaska pećine realizovana je radionica učenika ETŠ „ Okom učeničke kamere kroz Lazarevu pećinu“.

 

„Kviz radionica“ učenika ETŠ Bor

Najboljim učesnicima su dodeljene simbolične nagrade.


Foto: B. S. A.M. i J.K.

B. S.

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar