Karavan nauke „Timočki naučni tornado- TNT 2019“

Društvo mladih istraživača Bor u saradnji sa partnerima i institucijama i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju Festival nauke povodom obeležavanja Svetskog dana nauke za mir i održivi razvoj u programu Ekoloških dana Bora 2019.

Osmi Festival nauke „Timočki naučni tornado“, pod sloganom „Sve je moguće…Čuda su svuda” biće realizovan u subotu 2. novembra 2019. godine, u celokupnom prostoru osnovne škole „3. oktobar“ u Boru, od 11,00 do 15,00 časova sa oko 250 različitih naučnih programa u cilju promovisanja prirodnih i tehničkih nauka kod dece i mladih, buđenja interesovanja za ove nauke i predstavljanja nauke na zanimljiv i privlačan način.

Ujedno, ova manifestacija se  organizuje i u okviru programa Profesionalna orijentacija kako bi se učenicima skrenula pažnju i na mogućnosti koje pružaju prirodne i tehničke nauke, kao i u cilju promovisanja koncepta održivog razvoja.

Posetioci festivala su različitih uzrasnih struktura te je nastup na festivalu potrenbo prilagoditi svim uzrastima, od predškolaca do odraslih posetilaca.

______________________________________________________________________________________

Podeli sa prijateljima
Share Button