B.Stanković-Stolplus-202

Konkurs za dodelu subvencija i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2018. godini

Datum15 јануар, 2018 KategorijaAktuelnosti, Događaji, Fotografija nedelje, Uncategorized, Vesti Komentari0

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija 12. januara 2018. godine  raspisalo je javni konkurs za dodelu subvencija i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2018. godini.

 Konkursom su predviđeni podsticaji za izgradnju infrastrukture i suprastrukture u turističkim destinacijama kao i za projekte promocije, edukacije i treninga u turizmu u Republici Srbiji.

 Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju destinacijske menadžment organizacije, privredna društva, odnosno druge organizacije i institucije čiji je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, a koje nisu indirektni korisnici budžeta, kao i pravna lica u kojima je Republika Srbija većinski vlasnik i pravna lice koja upravljaju turističkim prostorom ili objektima turističke infrastrukture i suprastrukture, organi AP Vojvodina u čijoj su nadležnosti poslovi iz oblasti turizma, kao i pravna lica osnovana od strane AP Vojvodina kojima je povereno obavljanje poslova iz oblasti turizma, jedinice lokalne samouprave u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik RS“, br. 129/07 i 83/14 – dr. zakon), turističke organizacije kao i druga pravna lica osnovana od strane lokalne samouprave kojima je povereno obavljanje poslova iz oblasti turizma, kao i neprofitne institucije za realizaciju projekata razvoja turizma.

 Prilikom dodele sredstava poštovaće se kriterijumi koji se odnose na stepen usklađenosti projekata sa Strategijom razvoja turizma Republike Srbije, razvoj prioritetnih turističkih proizvoda, turističkih prostora kao i adekvatno upravljanje turističkim resursima i razvojnim procesima u turizmu i stepenom razvijenosti određene opštine.

 Informacije o konkursu i obrasci zahteva za korišćenje bespovratnih sredstava mogu se preuzeti sa internet prezentacije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija http://mtt.gov.rs/.

Zahtev za korišćenje subvencija i dotacija podnosi se Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektor za turizam, Nemanjina br. 22-26, Beograd, isključivo putem pošte ili pisarnice ministarstva.

Foto ilustracija: B. S.

_________________________________________________________________________

Konkurs za dodelu subvencija i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2018. godini

383.7 KB
0 Preuzimanja
Detaljnije…

Obrazac zahteva ta korišćenje subvencija za finansiranje infrastrukturnih objekata u 2018. godini

161.8 KB
0 Preuzimanja
Detaljnije…

Obrazac zahteva za korišćenje bespovratnih sredstava za projekte promocije i unapređenje turističke ponude kao i projekte edukacije i treninga u turizmu u 2018. godini

41.5 KB
0 Preuzimanja
Detaljnije…

Obrazac izjave 1

36.4 KB
0 Preuzimanja
Detaljnije…

Obrazac izjave 2

35.3 KB
0 Preuzimanja
Detaljnije…

Obrazac specifikacije računa za pravdanje sredstava subvenicja i dotacija za projekte razvoja turizma u 2018. godini

16.5 KB
0 Preuzimanja
Detaljnije…

Izvor:http://mtt.gov.rs/

_________________________________________________________________________

Konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude

Objavljeno 12. januara 2018.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisuje javni konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude u 2018. godini.

Konkursom je predviđena dodela kreditnih sredstava za unapređenje kvaliteta turističke ponude i intenziviranje njenog korišćenja, izgradnju turističke infrastrukture i suprastrukture kao i usklađivanje turističkih kapaciteta sa Zakonom o turizmu.

Pravo na korišćenje kreditnih sredstava imaju privredna društva registrovana za obavljanje delatnosti u oblasti turizma, preduzetnci koji su registrovani za obavljanje delatnosti u oblasti turizma i poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Zahtev za korišćenje kreditnih sredstava sa traženom dokumentacijom se dostavlja Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektor za turizam, Nemanjina br. 22-26, Beograd, sa naznakom „Krediti za razvoj turizma”, isključivo putem pošte ili preko pisarnice Ministarstva.

Rok za podnošenje zahteva je 1. oktobar 2018. godine. Krajnji rok za dostavljanje dopuna zahteva je 1. novembar 2018. godine.

Informacije o konkursu i obrazac zahteva za korišćenje kreditnih sredstava mogu se preuzeti sa internet prezentacije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija mtt.gov.rs
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 011/3139671

Konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude

416.0 KB
0 Preuzimanja
Detaljnije…

 

Obrazac zahteva za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude

53.8 KB
0 Preuzimanja
Detaljnije…

Izvor: http://mtt.gov.rs/

__________________________________________________________________________

 

 

 

 

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar