“Kosidba na Stolu” se održava 7. avgusta

Datum01 августа, 2022 KategorijaAktuelnosti, Događaji, Uncategorized, vesti Komentari0

 U organizaciji Turističke organizacije „Bor“, pod pokroviteljstvom grada Bora i tehničku podršku Centra za kulturu grada Bora, na Stolu će u nedelju, 07. avgusta 2022. godine, biti organizovana manifestacija „Kosidba na Stolu“.

Na manifestaciji će biti organizovano individualno takmičenje prijavljenih kosača, košenjem parcele livadske trave na tradicionalan način u neposrednoj okolini Planinarskog doma.

Pravo učešća na manifestacije „Kosidba na Stolu“ imaju svi punoletni učesnici koji se prijave i dođu na takmičenje sa potrebnom opremom za košenje.

Na takmičenju je dozvoljeno korišćenje standardne kose ili kose kovanice standardnih dimenzija.

Prijave za takmičenje dostavljaju se Turističkoj organizaciji „Bor“ u pisanoj formi, do početka manifestacije „Kosidba na Stolu“. Prijave se mogu vršiti u elektronskoj formi na e-mail: tobor030@ mts.rs pre održavanja Manifestacije.

Svi takmičari koji učestvuju na manifestaciji treba da dođu na Stol, ispred Planinarskog doma najkasnije do 09:00 časova na dan manifestacije, da potvrde svoje učešće i potpišu prijave za takmičenje.

Početak takmičenja je u 10:00 časova.

Nakon završetka takmičenja, članovi žirija, pristupaju bodovanja takmičara po unapred propisanim kriterijumima i proglašavaju pobednika kosidbe.

Manifestacija se u 12:00 sati nastavlja kulturno-umetničkim programom.

13:00 se priređuje se ručak za učesnike Kosidbe.

Manifestacija se završava u 14:00 časova.


B. S.

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar