Lazareva pećina-poseta 1

Lazarevu pećinu razgledalo više od 3.000 turista

 

Nakon sagledavanja turističkog prometa od početka sezone do kraja juna, Lazarevu pećinu je razgledalo više od 3.000 turista.

Lazareva pećina-poseta

Prema analizi u sagledavanom periodu, broj turista je veći za 10% u odnosu na isti period prethodne godine,  najveća poseta je zabeležena tokom meseca maju, a u strukturi turista najveći procenat zauzimaju učenici i studenti, kao organizovane učeničke i studentske ekskurzije, potom slede posetioci organizovani preko  Udruženja građana, gosti  hotela „Jezero“ i td.

Najznačajnija emitivna tržišta sa kojih dolaze organizovane grupe predstavljaju Beograd, Niš, Požarevac i Zaječar, mada se beleže dolasci turista iz svih krajeva Srbije, ali i inostranih zemalja, poput Nemačke, Poljske, Slovenije, Bugarske i Makedonije.

020520172568

Dokaz je ovo da ovaj turistički lokalitet iz godine u godinu postaje sve vidljiviji pre svega na srpskom turističkom tržištu, kao i čitava borska turistička ponuda na čelu sa Borskim jezerom.

Podsećanja radi, ovaj izvanredan speleološki lokalitet je uz organizovanu vodičku službu dostupan turistima od 1. maja do 31. oktobra, svakodnevno (osim utorka) u vremenu od 09 do 16 sati.

Cena ulaznice iznosi 200.00 dinara, a za učeničke i studentske ekskurzije 150.00 dinara.

B.S.

__________________________________________________________

 

 

Podeli sa prijateljima
Share Button