107_5082 (2)

Međunarodni sajam domaćih proizvoda

ZDRAVO – DOMAĆE – PRIRODNO

Treći međunarodni sajam tradicionalnih domaćih proizvoda “ZDRAVO – DOMAĆE – PRIRODNO”, održan je u Zaječaru, 17. i 18. oktobra 2014. godine u organizaciji Regionalne privredne komore Zaječar.

IMGP7126

Više od stotinu izlagača u velikoj sali Nacionalne agencije za regionalni razvoj  i na prostoru šetališne zone u centru Zaječara, iskoristilo je datu mogućnost da promoviše svoje proizvode i prikaže svoj proizvodni potencijal.

IMGP7131 (1)

Proizvođači hrane, pića, kozmetike, industrijskih proizvoda i opreme  iz Srbije, Slovenije, Austrije, Republike Srpske, Grčke, Rumunije, Bugarske, kantona Brčko i Tuzla, iskoristili  su ovu prigodu za uspostavljanje niza uspešnih kontakata sa velikim brojem potencijalnih kupaca i potrošača, ali i za međusobnu razmenu znanja i iskustava.

Sajam je bio dobra prilika za širenje tržišta prirodnih proizvoda, povećanje proizvodnje i plasmana roba i usluga u Srbiji, ali i u zemaljama iz okruženja.

107_5082 (2)

Zdravko Jelušić, potpredsednik Privredne komore Srbije

Na svečanom otvaranju Sajma prisutnim učesnicima i posetiocima prigodnim rečima obratili su se Dejan Tošić, predsednik Regionalne privredne komore Zaječar, Kostas  Georgakos , predsednik Udruženja trgovaca  severne Grčke i  Zdravko Jelušić, potpredsednik Privredne komore Srbije, koji je ujedno i  otvorio ovu privrednu manifestaciju.

Pored izlagačkog, ova sve masovnija i  prepoznatljivija privredna manifestacija ima za cilj da na jednom mestu okupi što više privrednika, predstavnika nadležnih državnih institucija i lokalnih samouprava, predstavnika državnih, regionalnih komora, udruženja i kompetentnih ličnosti, koji bi svojim, na znanju i iskustvu utemeljenim konstruktivnim idejama i rešenjima mogli da doprinesu poboljšanju privrednog i opšteg društvenog ambijenta. a samim tim i sveopštem oporavku Srbije.

107_5105

Zdravko Jelušić, potpredsednik Privredne komore Srbije,Dejan Tošić, predsednik Regionalne privredne komore Zaječar i Kostas Georgakos , predsednik Udruženja trgovaca severne Grčke

Radi realizacije ovog cilja, Regionalna privredna komora Zaječar je u petak, 17. oktobra, organizovala sastanak na temu “Imate reč-budite deo rešenja”, koji je održan u Sali Gradske uprave Zaječar.

Program manifestacije su obogatili i drugi sadržaji, poput prezentacije filma sa Studijskog putovanja u Sloveniju, Grupacije za ruralni turizam, Privredna komora Srbije i prezentacije “Proizvodni program- FMP Agromehanika AD, Boljevac”.

107_5133

Za učesnike i goste Sajma organizovan je i obilazak kasnoantičkog lokaliteta Feliks Romulijana.

Jedan od učesnika na Sajmu bila je i Turistička organizacija “Bor”, koja je prezentovala borsku turističku ponudu.

z6

Foto: S. Lađević

Sudeći po broju učesnika, raznovrsnosti sadržaja i ocenama izlagača, učesnika i gostiju, bila je ovo  korisna i uspešna privredna manifestacija.

Tekst i foto: Bora Stanković

 

Podeli sa prijateljima
Share Button