Obeležavanje Svetskog dana turizma

Datum23 септембра, 2021 KategorijaAktuelnosti, Uncategorized, vesti Komentari0

Mnoge društvene i ekonomske koristi koje turizam donosi moraju biti dostupne svima. Zbog toga ovogodišnji Svetski dan turizma 2021, koji se obeležava svake godine 27. septembra,  ističe slogan „Turizam za uključivi rast“.

Obeležavajući ovaj dan, Turistička organizacija „Bor“ će organizovati događaje na kojima će u prvom planu biti ljudi, koji su deo, koji čine i grade lanac vrednosti turističkog sektora. Pored ostalih to su i proizvođači suvenira, vodiči na lokalitetima, profesori i učenici u školama koje obrazuju buduće kadrove za potrebe turizma.

Deo obeležavanja Svetskog dana turizma, uz partnersku saradnju sa Ekonomsko-trgovinskom školom iz Bora će se održati u petak, 24. septembra 2021. godine u vremenu od 10:00 do 17.00 časova, kroz manifestaciju koja će na 15 izlagačkih štandova promovisati izrađivače suvenira, rukotvorina i proizvoda starih i tradicionalnih zanata, kao i proizvođače iz domaće radinosti.

 Manifestacija će se održati na prostoru platoa ispred Doma kulture.

Drugi događaj se organizuje 27. septembra na lokalitetu „Lazareva pećina“ u okviru Spomenika prirode “Lazarev kanjon“ i ima za cilj da kroz obilazak turističkog lokaliteta „Lazareva pećina“ uključi u proces rada turističkog vodiča učenike turističkog smera ETŠ iz Bora, a da  učenicima nižih razreda OŠ „Petar Radovanović“ iz Zlota omogući besplatan obilazak ovog lokaliteta i upoznavanje sa prirodnim atrakcijama koje se nalaze u njihovom okruženju.

Turistička organizacija ,,Bor“, će dodatno u skladu sa inicijativom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koje organizuje veliku aktivaciju na prostoru cele Srbije povodom proslave Svetskog dana turizma, 27. septembra 2021. godine,  omogućiti besplatan obilazak Lazareve pećine za sve građane 27. i 28. septembra u vremenu od 09:00 do 16:00 časova.

Inicijativu Ministarstva prihvatio je i borski ZOO vrt, čija će vrata biti besplatno otvorena za sve građane 27. i 28. septembra. 

Aktivacija će biti propraćena medijskom kampanjom na društvenim mrežama, te će tako svi učesnici dobiti dodatnu vidljivost i prepoznatljivost zahvaljujući učešću.


 

 

 

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar