DSC0574

Ponosnih 50 godina braka

Datum31 октобар, 2017 KategorijaAktuelnosti, Događaji, Fotografija nedelje, Uncategorized, Vesti Komentari0

 Ovogodišnja “Zlatna svadba”, manifestacija koja obeležava 50 godina zajedničkog života, po 17. put je održana minulog vikenda u opštini Bor. Ove godine okupila je  58 parova, najviše do sada, i opravdala epitet manifestacije od posebnog značaja,  rečeno je na svečanom prijemu u opštini Bor.

DSC0574

Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas sa vama. Zahvaljujući vašem radu, naša deca su srećna jer imaju škole, obdaništa, Dom zdravlja i bolnicu koju ste vi izgradili. Hvala vam na tome– istakao je Aleksandar Milikić, predsednik opštine Bor i čestitao parovima na energiji i istrajnosti koja traje  više od pola veka.

U organizaciji Gerontološkog društva Bor, nakon prijema u opštini Bor, za ovogodišnje slavljenike priređen je i bogat kulturno-umetnički program u sali Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“, dok se program obeležavanja ovogodišnje „Zlatne svadbe“ završio svečanim ručkom.

DSC0600

Pedeset godina braka, života u zajednici u kojoj ima mnogo ljubavi, razumevanja i poštovanja, jeste nešto što je za divljenje. Ovi naši sugrađani koji imaju bogato iskustvo i od kojih se mnogo može naučiti,  trebaju da budu pravi primer mladim generacijama, a ne da ih posmatramo kao istrošenu populaciju. Nadam se da će oni i nadalje biti dobri učitelji mlađim generacijama, a  da smo mi bili dobri domaćini i uživali u današnjem danu-rekao je Nihad Mislimoski, predsednik Gerontološkog društva Bor.

DSC0584

U vreme kada su institucija braka i porodice u krizi, ovogodišnji slavljenici uveravaju da je opstati toliko godina veoma lako.

U januaru mesecu naredne godine biće 52 godine od kako smo u braku. Mladim generacijama bi samo poručili da imaju strpljenja i neku vrstu razonode i zabave kod kuće sa svojim bračnim drugom, jer tako vreme brže prolazi. Poštovanje bračnog druga je takođe velika stvar, sloga i briga o deci, unucima i praunucima ispunjava svaki dom, uostalom to je i suština života-kažu Dušan i Ljubinka Nakić.

Obično se smatra da je ljubav, jedini recept za opstanak, međutim naš sagovornik ima malo drugačije mišljenje.

Pored svih muka i teškoća koje nosi život, potrebno je da zdravlje služi bračne drugove. Nije samo ljubav u pitanju, potrebno je malo više i inata da se dožive ove godine i da na kraju sve bude ovako kako je danas-tvrdi Mirko Petrović, koji sa suprugom Zorom proslavlja ovaj značajan jubilej.

M.M.

Izvor: bor-sve.net

__________________________________________________________________________

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar