PRVOMAJSKI URANAK NA BORSKOM JEZERU

Picture-2

Prvomajskim urankom na Borskom jezeru obeležiće se 1. maj – Međunarodni praznik rada. Kao i svake godine proslava Prvog maja počeće tradicionalnom budilicom koja će krenuti u 6:00 sati. U okviru umetničkog programa Centra za kulturu na bini velike plaže, na Borskom jezeru planiran je program sledeće sadržine:

10:00 – 10:30 sati Trubači

10:30– 11:15sati KPD “Petar Jenić“ Oštrelj

11:15– 12:15 sati Starogradski blok ( Orkestar KUD “Bor“ )

12:15– 14:30sati Orkestar “Zlatne strune“

Satnica kulturno umetničkog programa će se menjati u zavisnosti od vremenskih prilika.Prvog maja u 21:30 sati, u organizaciji Opštine Bor i Rudarskog sindikata, uz RTB Bor kao medijskog pokrovitelja, organizovan je koncert na platou Sportskog centra.

Za građane je organizovan besplatan autobuski prevoz firme “Bortravel“ na svakih pola sata, a po potrebi i češće, od Bora do jezera i nazad, od 8 do 20 sati.

Rešenjem Opštinske uprave Bor, odobren je zahtev Centru za kulturu opštine Bor za zatvaranje dela ulice Zeleni Bulevar od kružnog toka kod Doma zdravlja do prvog skretanja (kod tržnog centra Kocka) za saobraćaj u oba smera, zbog održavanja koncerta na platou ustanove Sportski centar 1. maja u vremenu od 20:30 do 2 sata 2. maja.

Drugog maja organizovan je besplatan autobuski prevoz firme “Bortravel“ za građane do Zlotskih pećina i nazad, s polascima iz Bora u 9 i 11 sati i povratkom sa pećina u 17 i 19 sati. Posetioci će u pratnji vodiča, moći da obiđu pećine u organizovanim grupama od po 40 ljudi, po unapred definisanim terminima od 9 do 16 časova. Cena ulaznice biće 200 dinara. Privatni preduzetnici će organizovati prodaju hrane, a radiće i motel.

Zbog najavljenih atmosferskih padavina i moguće grmljavine u vreme prvomajskih praznika, otkazana je ranije planirana panoramska vožnja žičarom na Crnom vrhu iz bezbednosnih razloga. Novi kafić na Crnom vrhu radiće 1. i 2. maja u periodu od 9:00 do 17:00 časova, a u ponudi će biti veliki izbor pića i toplih napitaka.

Izvor: Bor-Sve

Podeli sa prijateljima
Share Button