logo_en_2014 (1)

Svetski dan turizma u Lazarevom kanjonu

Svetska turistička organizacija je 1979. godine ustanovila 27. septembar kao Svetski dan turizma, sa ciljem da se njegovim obeležavanjem razvija i podiže svest (od lokalnog do nivoa međunarodne zajednice) o važnosti ove privredne grane, o njegovim kulturnim, društvenim, političkim i ekonomskim vrednostima .

logo_en_2014 (1)

Ovogodišnji  Svetski dan turizma Turistička organizacija “Bor” i Društvo mladih istraživača Bor će obeležiti u subotu, 27. septembra  prigodnim programom na platou Lazareve pećine, sa početkom u 11 časova.

U realizaciji programa učestvuju: učenici muzičke škole “Miodrag Vasiljević” iz Bora, učenici nižih razreda osnovnih škola “Dušan Radović” iz Bora i “Petar Radovanović” iz Zlota.

Važno je napomenuti da će ovom prilikom biti obeležen i Svetski dan čistih planina ( 26. septembar), kao jedan od značajnijih iz kalendara aktivnosti Turističke organizacije i Društva mladih istraživača u okviru programa koji se realizuje kao „EKOLOŠKI DANI BORA“. Ovaj program od 2008. godine podržava i opština Bor svojim budžetskim sredstvima.

DSCN2734

Povodom obeležavanja ovih datuma, 27. septembra u vremenu od 09.00 do 16.00 sati za sve posetioce speleoškog i arheološkog lokaliteta Lazareva pećina, uz vodičku pratnju, ulaz će biti besplatan.

________________________________________________________________________________

                                                                           PROGRAM

                                        OBELEŽAVANJA SVETSKOG DANA TURIZMA

11.00-11.30 – čišćenje prostora na ulazu u Lazarevu pećinu i kanjon

11.30-12.10 – kulturno-edukativni program:  literarni, muzički, likovni performansi učenika i prezentacije o  prirodnim i turističkim vrednostima Spomenika prirode “Lazarev kanjon“.

12.10-13.00 – razgledanje Lazareve pećine

13.00-14.30 – pešačenje do Vidikovca i panoramsko razgledanje Lazarevog kanjona

14.30 – polazak za Bor

________________________________________________________________________________

Autor: Bora Stanković

Podeli sa prijateljima
Share Button