Turistička organizacija “Bor” na Međunarodnom sajmu turizma u Kragujevcu

Turistička organizacija “Bor” je na 11. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu predstavila turističke proizvode, vrednosti, prirodne atrakcije i smeštajne kapacitete Bora i okoline.

TO Bor, štand Kragujevac

Nakon što je svečano otvorila Sajam, Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije,  je  sa saradnicima posetila štand Turističke organizacije “Bor.

Sajam turizma Kragujevac- TOS, Marija Labović

 

Jedanaesti Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma održan je na Šumadija sajmu  od 22. do 24. novembra u organizaciji Šumadija sajma i Turističke organizacije grada Kragujevca.

Na otvaranju Sajma prisutnima su se obratili Zoran Nedeljković, direktor Šumadija sajma, Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu, Bojan Pavlović, direktor GTO „Kragujevac“ i Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

TOS Marija Labovic

U kulturno umetničkom delu programa na otvaranja Sajma nastupio je Akademski vokalno-instrumentalni ansambl „Arhangeli“ i KUD „Šumadijski vez“.

221120193496

Na ovogodišnjem Sajmu našlo se više od stotinu izlagačkih štandova nacionalnih, regionalnih i lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Mađarske, turistički centri, banjska lečilišta, smeštajni i ugostiteljski objekti,  osiguravajuće kuće, obrazovne ustanove, seoska domaćinstva i vinarije.

241120193647

Nagrade i priznanja učesnicima Sajma 

 Po odlukama žirija u  kojem su bili predstavnici Turističke organizacije Srbije, Šumadija sajma i Gradske turističke organizacije Kragujevac dodeljene su nagrade i priznanja najboljima u nekoliko kategorija.

Za najuređeniji izlagački prostor nagrađena je Turistička organizacija Vojvodine, drugo mesto pripalo je turističkim organizacijama Raške i Brusa, a treće mesto zajedničkom štandu Medveđe, Bojnika i Leskovca.

Najbolji promotivni materijal, po odluci žirija, imala je Republika Srpska, drugo mesto pripalo je turističkoj organizaciji grada Niša, dok treće mesto dele turističke organizacije Budve i Ćuprije.

Za najbolju promociju na 11. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma nagradu su osvojili  “Biseri Dunava i Đerdapa”( destinacija Donje Podunavlje koja okuplja nekoliko turističkih organizacija i lokaliteta, Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo, Negotin i Nacionalni park Đerdap).

Turistička organizacija Knića osvojila je drugo mesto za sveukupnu promociju pre svega zahvaljujući originalnom predstavljanju na bini u hali Šumadija sajma.

Treće mesto za sveukupnu promociju osvojila je Turistička organizacija Bele Palanke koja je organizovala uspešnu promociju manifestacije „Dani banice“.

Dani banice

Specijalnu nagradu za promociju i prezentaciju na sajmu turizma u Kragujevcu zasluženo su dobile turističke organizacije Novog Bečeja i Bečeja koje su tokom sva tri sajamska dana organizovale bogat program na zanimljivo uređenom štandu i na platou ispred hale Šumadija sajma.

Foto: B. S. i M. A.

Priredio : B. S.


Foto galerija


________________________________________________________________________

 

 

Podeli sa prijateljima
Share Button