10997290_814991991899637_4905284797438500114_n

U Nišu otvoren 19.“Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora „

 Turistička organizacija „Bor“ će i ove godine učestvovati na 19. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora  u Nišu koji počinje danas.

sajam_turizma_web_banner_2018

Naime, od  29. do  31. marta u niškoj hali „Čair“ će u tri sajamska dana više od stotinu izlagača iz naše zemlje i zemalja regiona predstaviti i promovisati svoju turističku ponudu.

Na sajmu će učestvovati: turističke organizacije gradova i opština, turoperateri, turističke agencije, hotelijeri, predstavnici banjskog i zdravstvenog turizma, predstavnici sportsko-rekreativnog turizma i aktivnog odmora, organizatori manifestacija kao i udruženja samostalnih izlagača suvenira.

Pored opšte ponude, poseban akcenat će biti na promociji aktivnog odmora kao jedne od tema sajma i na gastronomskoj i vinskoj ponudi- „Ukusi i vina“.

Predstavnici TO “Bor” će kako to inače čine na svim, a posebno na manifestacijama ovakvog ranga promovisati sveukupnu borsku turističku ponudu.

Baner-Stolplus-202Poster

Poseban akcenat će biti stavljen na prezentaciji i promociji najatraktivnijh i najpopularnijih borskih turističkih lokaliteta, poput  Borskog jezera, Lazareve pećine i Lazarevog kanjona, Brestovačke banje, borskog ZOO vrta, Muzeja rudarstva i metalurgije, kao i na ponudu smeštajno-ugostiteljskih objekata poput hotela “Jezero”, Dečjeg odmarališta „Savača“, RTB Kluba i Srpske krune. Neće izostati ni promocija ponude kategorisanog privatnog smeštaja.

20180329_111755

Imajući u vidu predstojeće Uskršnje i prvomajske praznike, posetiocima Sajma i medijima će biti prezentovana i posebno za ove prigode spakovana ponuda, poput Uskršnjeg aranžmana hotela “Jezero” ili Promo paketa za uskršnje i prvomajske praznike koji nudi „Srpska kruna“ iz Brestovačke banje.

Turistička organizacija „Bor“ će u skladu sa jednom od tema Sajma pod nazivom “Aktivni odmor”, promovisati postojeću ponudu, ali i izuzetne prirodne i infrastrukturne potencijale za razvoj ovog segmenta turističke ponude u našoj opštini.

Odnosi se to pre svega na potencijale planina Stol, Crni vrh, odmarališta „Savača“, prostora Dubašnice i Lazarevog kanjona.

U okviru gastronomske promocije i degustacije na štandu “Ukusi i vina” naći će se „Sirevi sa borskog stola„- Poljoprivrednog gazdinstva Vanucić iz borskog sela Gornjane.

B. S.

Foto: arhiva

_________________________________________________________________________

FOTO GALERIJA

 Prvi dan- svečano otvaranje sajma


Foto: M. Marić

_________________________________________________________________________

Podeli sa prijateljima
Share Button