UKINUTA VANREDNA SITUACIJA

Povoljna epidemiološka situacija, na snazi preporuke republičkog Štaba

Na osnovu predloga Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere Štaba za vanredne situacije grada Bora, gradski Štab je, na sednici održanoj  17. 08. 2020.g. doneo odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada Bora.

“Kada govorimo o stanju sa virusom u Boru, epidemiološka situacija na teritoriji grada je dosta povoljnija nego na početku uvođenja vanredne situacije. Iz tih razloga, a na osnovu predloga Stručno-operativnog tima, gradski Štab doneo je odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada. Mi u Boru na današnji dan imamo 20 osoba koje su pozitivne na virus, sa blagom kliničkom slikom, što govori o tome su Borani ovog puta pokazali odgovornost u poštovanju mera Vlade Republike Srbije, gradskog Štaba i epidemiologa, ali i odgovornost prema sebi i prema drugima.”, rekao je na sednici  Štaba gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Kako bi se zadržao trend smanjenja broja obolelih, Štab za vanredne situacije grada Bora izdao je PREPORUKE identične republičkim, kojima se preporučuje građanima da i dalje nose maske u zatvorenim prostorima i da poštuju fizičku distancu.

Izvor: bor.rs


 

Podeli sa prijateljima
Share Button