logo sajma zdp 2017

Uspešno, „Zdravo, domaće, prirodno“

Datum04 октобар, 2017 KategorijaAktuelnosti, Događaji, Uncategorized, Vesti Komentari0

Na, zaječarskom Trgu Oslobođenja, 29. i 30. septembra, Grad Zaječar i Privredna komora Srbije – RPK Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, organizovali su, 6. Sajam „Zdravo, domaće, prirodno“, 3. Sajam finansiranja i 2. Sajam turizma.

TAMOiOVDE-Seosko domaćinstvo

 

Ciljevi održavanja ove manifestacije koja je vremenom objedinila tri različita, a opet povezana segmenta, su promocija i prilika za širenje tržišta tradicionalnih domaćih, prirodnih proizvoda, povećanje proizvodnje i plasmana, ali i razmena znanja i iskustava proizvođača. Potom,  ovo je i prilika da se na Sajmu finansiranja okupe predstavnici banaka i osiguravajućih kuća iz regiona i šire i predstave svoje ponude privrednicima i građanima.

Cilј Sajma turizma je predstavlјanje turistističke ponude, potencijala, prirodnih resursa, kulturnog bogatstva i turističkih destinacija sa raznovrsnim sadržajima za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport i rekreaciju.

Na svečanom otvaranju  ovogodišnje manifestacije prisutne izlagače i posetioce je najpre pozdravio Dejan Tošić, predsednik Regionalne privredne komore Zaječar, između ostalog rekavši:

TAMOiOVDE-Zdravo-domaće-prirodno

“ Naš Sajam nastavlja da živi, a ove godine, prvenstveno zahvaljujući  Gradu Zaječaru, koji je prepoznao značaj ove manifestacije, ne samo za grad, već i za čitav region, i prihvatio da finansira troškove organizacije sajma.

“Prošle godine je sajam posetilo oko 5 hiljada ljudi, ove godine verujem da će ih biti i više. Ponosni smo na veliki broj izlagača i naših gostiju koji dolaze iz gotovo svih krajeva Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Bugarske“.

TAMOiOVDE-cveće

Episkop Timočki Ilarion poželeo je dobrodošlicu svim prisutnima i uspešan početak sajma, dok je Vesna Stanković iz Gradskog veća Zaječara istakla da se Grad uključio i podržao realizaciju ovakve manifestacije, koja polako prerasta u brend Zaječara, te da će uvek podržati ovakve manifestacije koje nam svima vraćaju osmeh na lice.

TAMOiOVDE-KUD

Svečano otvaranje Sajma su svojim nastupom “obogatili” i članovi Centra za tradicionalnu umetnost „Koreni“ iz Zaječara.

TAMOiOVDE-posuđe

Turistička organizacija “Bor” je i ove godine u okviru Sajma turizma prezentovala sveukupnu turističku ponudu, kao i prirodne, kulturne i ostale potencijale pogodne za dalji razvoj ove privredne grane u borskoj opštini.

TAMOiOVDE-turistička ponuda

IMGP0037

Priredio: B.S.

_______________________________________________________________________

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar