Odmor te čeka1

Završen 40. Međunarodni sajam turizma u Beogradu

Datum26 фебруар, 2018 KategorijaAktuelnosti, Događaji, Fotografija nedelje, Uncategorized, Vesti Komentari0

U halama Beogradskog sajma od 22. do 25. februara , pod sloganom „Odmor te čeka“ održan je 40. Međunarodni sajam turizma.

Bg.sajam 2018.

Istovremeno sa Sajmom turizma organizovane su  još tri manifestacije :  9. Međunarodni sajam vina BEOWINE, 14. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA i 14. Sajam suvenira.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu je po svim kriterijumima jedna od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu koja je, uz poslovne ljude,učesnike u raznovrsnim programima i prezentacijama okupila i na desetine hiljada posetilaca. Na jednom mestu predstavile su se turističke organizacije, agencije, hoteli, turistički centri, banje,turistički lokaliteti, udruženja, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori…

ANA-Bg.sajam

Sajam turizma otvorila je Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, koja je tom prilikom poručila, da je turizam jedna od najuspešnijih i najunosnijih privrednih grana i da će se ulaganja u turizam nastaviti.

Rasim Ljajić-Bg.sajam

Sličan stav na svečanom otvaranju izneo je i Rasim Ljajić, srpski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija,  rekavši, da je strateška odluka države da radi na razvijanju turizma.

IMGP0014

Ove godine po prvi put na Sajmu su se  predstavili Maroko i Južnoafrička Republika, dok je ovogodišnja zemlja partner bila Grčka.

Posetioci Sajma imali su priliku da kupe ili rezervišu jeftinije turističke aranžmane za predstojeće leto.

40.Bg.sajam

Srbija, kao zemlja domaćin Sajma turizma, predstavila je i ovom prilikom svoje turističke adute i prirodne lepote, uz raznovrsne sadržaje za odmor, zdravstveni oporavak, sport, rekreaciju, zabavu, avanturu…

Kozorog-Bg.sajam

Promovisani su i brojni festivali, manifestacije i važni događaji, a prezentacije, promocije i degustacije doprinele da  Sajam  bude podjednako privlačan za poslovne posetioce, medije ali i najširu publiku.

20180224_144640_Burst01

 Turistička organizacija “Bor” je na svom štandu  u hali IV,  na ovogodišnjem Sajmu turizma,   pored predstavljanja celokupne borske turističke ponude, omogućila svim zainteresovanim turističkim subjektima da pored zajedničke, upriliče i posebnu promociju sopstvene ponude. Tu mogućnost su   na pravi način iskoristili  hotel „Jezero”, Klub RTB iz Brestovačke banje, Dečije odmaralište “Savača” i borski Zoo vrt.

Bg.sajam-TO Bor 2018.

Ovako koncipiranim nastupom, poslovnim subjektima, posetiocima i medijima uspešno je predstavljena sve bogatija, raznovrsnija i na turističkoj mapi već prepoznatljiva  turistička ponuda Bora, ali i  izvanredni potencijali za dalji rast i razvoj turističke privrede kako u našoj opštini, tako i u celoj regiji istočne Srbije.

 

TO Bor-Bg.sajam2018.

_______________________________________________________________________

Prirodnjački muzej na sajmu turizma

Na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u subotu 24. 02. 2018. godine, na štandu Turističke organizacije Bor, Prirodnjački muzej je doprineo obogaćivanju turističke promocije Lazarevog kanjona i celokupne ponude opštine Bor. Tokom manifestacije bio je izložen primerak fosilnog ostatka kozoroga, koji je pronađen u Žednoj pećini. Više informacija o fosilnom ostatku kozoroga možete pročitati ovde.

_______________________________________________________________________


B. S.

__________________________________________________________

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar