Završen Sajam turizma u Kragujevcu

Datum30 новембра, 2018 KategorijaAktuelnosti, Događaji, Uncategorized, vesti Komentari0

Deseti Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma održan je od 23. do 25. novembra u hali „Šumadija sajma“ u Kragujevcu.

Šumadija sajam

Sajam je zvanično  zatvoren u 15 časova, posle dodele nagrada najboljima u kategorijama: najuspešnija promocija; najbolje uređen izlagački prostor i najbolji promotivni materijal.

Na sajmu u Kragujevcu turističku ponudu je prezentovalo više od 100 učesnika.To su činile  nacionalne, regionalne i lokalnih turističkih organizacije iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, i Grčke, potom, banjska i klimatska lečilišta, zdravstveno-rekreativni i sportski centri, smeštajni i ugostiteljski objekti, osiguravajuće kuće, banke, obrazovne ustanove, kao i YUTA sa predstavnicima turističkih agencija.

Turistička organizacija “Bor” je na svom izlagačkom prostoru promovisala i posetiocima, predstavnicima agencija i medija predstavila i približila sveukupnu borsku turističku ponudu.

46963428_272401560289400_2687485324870811648_n

Poseban akcenat je  stavljen na prezentaciji i promociji najatraktivnijh i najpopularnijih borskih turističkih lokaliteta, poput  Borskog jezera, Lazareve pećine i Lazarevog kanjona, Brestovačke banje, borskog ZOO vrta, Muzeja rudarstva i metalurgije, kao i na ponudu smeštajno-ugostiteljskih objekata poput hotela “Jezero”, Dečjeg odmarališta „Savača“, RTB Kluba i Srpske krune. Nije izostala ni promocija ponude kategorisanog privatnog smeštaja.

Kragujevac sajam_n

Tokom Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma, u hali Šumadija sajma, paralelno je organizovan i šesti Sajam zimnice, koji je okupio pojedince i udruženja seoskih domaćinstava, žena i zanatlija, koji se bave tradicionalnom pripremom zimnice.

Sajam zimnice

Poslednjeg dana na platou ispred hale Šumadija sajma održano i tradicionalno takmičenje u kuvanju rakije.

Takmičenje u kuvanju rakije

Mnogobrojne edukativne radionice, stručna predavanja i prezentacije za izlagače, turističke radnike, i posetioce održavane su u Medija centru Šumadija sajma.

Duša Srbije

I ove godine na Sajmu su se predstaviti kulturno umetnička društva i pojedinci, čuvari narodne baštine, KUD „Vuk Karađić“ iz Badnjevca, Srpski ansambl „Smilje“, CZNTK „Abrašević“,  AFA „Svetozar Marković“ i pevačka grupa „Studenac“, KC „Radoje Domanović“ iz Rače, Folklorni ansambl „Karanovac iz Kraljeva, UZNTK „Šumadija“ iz Batočine, KUD „Gruža“ i KUD „Stevan Knićanin“ iz Knića.

Posebnu prezentaciju na svom izlagačkom prostoru priredila je i grčka regija Leptokarija.

Sajam su organizovali Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ i „Šumadija sajam“, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i grada Kragujevca.

Foto: B. S. i M. A.

Priredio: B. S.

________________________________________________________________________________________________

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar