Na istom zadatku: TOS i Institut za mir kroz turizam

Datum11 октобра, 2021 KategorijaAktuelnosti, Događaji, Uncategorized, vesti Komentari0

Turistička organizacija Srbije i novoosnovani Institut za mir kroz turizam, kako je dogovoreno na sastanku direktora tih institucija, biće partneri u širenju ideje o ulozi turizma kao faktora mira, na osnovu boljeg razumevanja i saradnje među ljudima i narodima, poboljšanja kvaliteta životne sredine, zaštite kulturnog nasleđa… Sve to, saglasni su, trebalo bi da stvori  osnove za mirniji i održiviji svet kroz razvoj turizma.

Mr Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije i dr Jovan Popesku, predsednik Instituta za mir kroz turizam, kao važne projekte u cilju ostvarivanja ove ideje izdvojili su: osnivanje Parkova mira u ključnim turističkim destinacijama Srbije i promociju važnosti postizanja mira kroz turizam među mladima kroz organizovanje takmičenja i pisanje radova na tu temu.

 Osnovni cilj partnerstva biće širenje kulture mira uopšte, posebno u vezi sa ulogom turizma u tom procesu.

Institut za mir kroz turizam (IMIT/IIPT Serbia) osnovan je aprila 2021. godine kao deo Međunarodnog instituta za mir kroz turizam. Svoje buduće aktivnosti kao i mogućnosti saradnje sa Turističkom organizacijom Srbije, IMIT je predstavio 1. jula u prostorijama TOS-a, u Čika Ljubinoj 8, u 14 časova.

Osnovne informacije o IMIT-u se mogu videti na sajtu www.iipt.rs, odnosno na https://peacetourism.org/serbia/ 

Izvor fotografije: Pixabay / autor Fernando Zhiminaicela

Izvor: www.turistickisvet.com/


IIPT PARKOVI MIRA U SRBIJI

Institut za mir kroz turizam je u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije započeo aktivnosti u cilju formulisanja predloga za ustanovljavanje IIPT Parkova mira u Srbiji.

U tom cilju su kontaktirane sve turističke organizacije u Srbiji kako bi izrazile moguću zainteresovanost za osnivanjem parkova mira. Konačnu odluku donosi Odbor direktora IIPT na predlog IIPT Srbija.

Izvor: http://iipt.rs/iipt-parkovi-mira-u-srbiji/Priredio: B. S.

Podeli sa prijateljima
Share Button

Comments are closed.