Održani ovogodišnji “Miholjski susreti sela”

Datum07 новембра, 2022 KategorijaAktuelnosti, Događaji, Uncategorized, vesti Komentari0

Selo Gornjane je u subotu, 5. oktobra bilo domaćin ovogodišnjih Miholjskih susreta sela, manifestacije koja se po drugi put organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu.

Podsećanja radi, domaćin prošlogodišnjih Susreta bilo je najveće borsko selo Zlot.

Učesnici i posetioci ovogodišnjih Susreta imali su mogućnost da vide i dožive lepotu vrednosti izvornog i tradicionalnog stvaralaštva, raznovrsnost  gastronomskih ukusa, snagu, veštinu i lepotu mladosti u skoro zaboravljenim sportskim nadmetanjima.

Za segmente koji su bili takmičarskog karaktera, organizator je pripremio prigodne nagrade i diplome, koje su po oceni žirija pripale najboljima.

Članovima KUD “Petar Radovanović” iz Zlota pripala je nagrada za najbolje pripremljena i prezentovana jela, “Vredne vlajne” iz Rudne glave bile najuspešnije u narodnim rukotvorinama i izradi i očuvanju predmeta starih zanata, za najlepše izrađene suvenire nagradu je osvojila Mirjana Stojković, u sportskim nadmetanjima najuspešniji su bili predstavnici Metovnice. Lepoticom Miholjskih susreta sela proglašena je Marija Stančulović iz Oštrelja. 

U kulturno – umetničkom programu pored Gornjana, sela domaćina, nastupila su Kulturno umetnička društva iz deset borskih sela.

B.S.


 

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar