Održani “Turistički susreti” u Kikindi

Datum19 јула, 2021 KategorijaAktuelnosti, Događaji, Uncategorized, vesti Komentari0

Turistička organizacija “Bor” učestvovala je na Turističkim susretima koji su održani u Kikindi od 15. do 18. jula 2021. godine.

U ukviru Susreta organizovana je radionica „Preživeti  u doba korone – iskustva u turizmu u Vojvodini“, poseta Narodnom muzeju, gledanje filma o mamutici Kiki i obilazak stalne postavke, priča o sovama na Gradskom trgu, šetnja 22 –gom najlepšom zelenom ulicom na svetu.

Učesnici Sureta imali su priliku da obiđu Mokrin, most „Devet grla“, Letkov salaš na kojem se nalazi odlično očuvana parna pumpa iz 18. veka, Galeriju, imanje „Mokrin house”, muzej TERRA, Banatsko Veliko Selo, jezero „Laguna“, pravoslavnu crkvu, u kojoj se nalazi jedna od četiri kopije hilandarske ikone Bogorodice Trojeručice, Suvaču, mesto gde se nalazi jedini preostali mlin na konjski pogon i druge kulturno istorijske, prirodne i turističke resursima grada Kikinde.

O turističkoj ponudi grada Bora, mogućnostima unapređenja ove branše kao budućoj saradnji, razgovarano je sa učesnicima Turističkih susreta.

 Ovo je bila odlučna prilika da svima predstavimo naše bogate prirodne resurse i da u narednom periodu ugostimo sve koji su iskazali interesovanje za naše područje.

Foto: B. G.

priredio: B.S.


 

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar