Otvaranje sezone na zatvorenim bazenima

Datum11 новембра, 2022 KategorijaAktuelnosti, Događaji, Uncategorized, vesti Komentari0

Zatvoreni bazeni, Ustanove Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“, počinju sa radom u subotu 12. novembra.

Bazeni će kupačima biti dostupni radnim danima od 15 do 19 časova i vikendom od 11 do 19 sati.

Prepodnevni časovi rezervisani su za plivačke i vaterpolo klubove kao i učenike osnovne škole kojima se na zatvorenim bazenima održava čas fizičkog vaspitanja.

Cena ulaznice je 150 dinara dok će cena mesečne karte iznositi 2 300 dinara.

Prema skupštinskoj odluci, propusnice koje su letos važile za otvorene bazene takođe će važiti i za zatvorene bazene. Besplatan ulaz na bazen imaće deca do sedam godina, odlični đaci sa prosekom 5.0, najuspešniji sportisti – osvajači medalja na državnom prvenstvu, reprezentativci države i osvajači medalje na republičkom školskom takmičenju. Takođe, pravo na besplatan ulaz mogu ostvariti i osobe sa invaliditetom, napominje Bojana Dlbokić Dubočanin, direktorka Ustanove Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“.

Iz ove ustanove napominju da su trenutne temperature vode 20,6 °C u velikom bazenu i 26 °C u malom. Do početka otvaranja sezone na zatvorenim bazenima, voda u velikom bazenu dostićiće temperaturu od 22 °C što je i neophodno da bi bazeni bili zvanično otvoreni i dostupni kupačima. Po otvaranju zimske sezone, kupačima će na samom ulazu na bazen biti dostupna tabla sa obaveštenjem kolika je trenutna temperatura vode u bazenima.

Svim zainteresovanim kupačima biće dostupno korišćenje saune, radnim danima od 16 do 19 časova kao i vikendom od 12 do 19 sati. Cena karte iznosiće 150 dinara.

Kupači takođe mogu koristiti i tušione, svlačionice i ormariće za odlaganje garderobe.

Kao i do sada, kvalitet vode redovno će kontrolisati Zavod za javno zdravlje „Timok“, dok će o bezbednosti kupača brinuti spacioci.

Izvor: facebook.com/Lokalna.samouprava.Bor


 

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar