Prijave za dodelu turističkih vaučera od 1. januara

Kako je saopštila Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, prijave za dodelu turističkih vaučera za odmor u Srbiji primaju se od 01. januara do 15. oktobra 2022. godine. 

Potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima JP ,,Pošta Srbije” podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana u 2022. godini.

Vlada Republike Srbije je u svom predlogu budžeta za 2022. godinu opredelila sredstva za subvencionisanje odmora u Srbiji u iznosu od 500.000.000 RSD, što pokriva kvotu od 100.000 vaučera.

,,Podrška domaćem turizmu u vidu dodele turističkih vaučera za odmor u Srbiji, jedan je od prioriteta resornog Ministarstva za turizam i do sada je dalo značajne rezultate u razvoju domaćih turističkih destinacija. Ova podsticajna mera je sada posebno važna s obzirom na potrebe za oporavkom ovog sektora usled pandemijskih okolnosti”, rekla je Matić.

Vaučeri u vrednosti od 5 hiljada dinara mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta ili mesta studiranja korisnika vaučera, sve do 20. novembra 2022. godine.

Rezervacija smeštaja se vrši kod ugostitelja sa objavljene liste, na osnovu čega ugostitelj izdaje potvrdu o rezervaciji.

Lista ugostitelja koji učestvuju u realizaciji šeme dodele vaučera nalazi se na internet prezentaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija  i biće dva puta sedmično ažurirana.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinima realizacije šeme dodela vaučera:

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
Sektor turizam
Telefon: + 381 11 3139671

 E-mail:
turizam@mtt.gov.rs
www.mtt.gov.rs

Izvor informacija i foto:www.mtt.gov.rs

Naslovna fotografija: B. S.


B. S. 

Podeli sa prijateljima
Share Button