USTANOVA “SPORTSKI CENTAR BOR”

Jаvnа ustаnovа Sportski centаr, jedаn je od nаjlepših objekаtа ove vrste u Srbiji. Sаdržаji i funkcionаlnost ovog objektа omogućаvаju čitаv spektаr mаsovnih, sportskih, kulturnih, sаjаmskih i drugih priredbi i tаkmičenjа.

Vaterpolo turnir-Bor

Ustanova Sportski centar  predstavlja organizovan oblik gazdovanja sportskim i objektima za rekreaciju čiji je vlasnik opština Bor.

Osnovna delatnost Sportskog centra su usluge u oblasti sporta koje se za sada ostvaruju u tri segmenta: najam sportskih objekata, sportsko podučavanje i podizanje nivoa fizičke kulture.

Centar je osnovan 03. oktobra 1987. godine, na dan oslobođenja grada Bora kao sportsko-rekreacioni centar nazvan “MLADOST”.
U kompleksu objekata Sportskog centra još od davne 1987. godine, pa do danas održavani su veliki i značajni događaji. Bilo je tu i velikih koncerata i raznih sajmova, raznih umetničkih manifestacija, važnih sportskih utakmica i turnira kao i poseta državnih zvaničnika.

Kompleks sa širokom namenom, ima značajnu ulogu u omasovljenju, nadgradnji i zadovoljenju potreba korisnika iz oblasti sporta, rekreacije kulture i zabave. Pored pružanja usluga osnovne delatnosti Ustanova Sportski centar “Bor” u Boru često je pokrovitelj i organizator sportsko-rekreacionih i kulturno-zabavnih manifestacija koje su ispraćene putem sredstava javnog informisanja.
Ustanova Sportski Centar Bor u svom sastavu raspolaže pokrivenim objektima višestruke namene, površinom od 12000 metara kvadratnih kao i terenima na otvorenom ukupne površine 27000 metara kvadratnih.

Tereni na otvorenom – uključuju terene malih sportova za rukomet, odbojku, košarku, mali fudbal…Teniski tereni sa dvostranim teniskim zidom,osvetljeni su sa 12 stubnih reflektora, sa gledalištem kapaciteta 2 x 1000 mesta.

Balon hala– dimenzija 35 x 33 metara što omogućava da u njoj budu smeštena 2 teniska terena . Visina balona je 11m. Izgradnjom ove sale omogućen je razvoj teniskog sporta , što će stvoriti uslove, posebno mladjim naraštajima da se belim sportom bave i tokom zimskih meseci .

Velika dvorana – Namenjena za sport i rekreaciju,kao i za organizovanje raznih kulturno-zabavnih programa. Površine je 3600 metara kvadratnih i kapaciteta 3000 gledalaca na tribinama i oko 4000 gledalaca sa parterom.

Mala dvorana – Pogodna za treninge i manja takmičenja,kapaciteta je 200 gledalaca.

Pored Press centra, Sport kafea i Trim kabineta moguće je koristiti usluge Teretane koja je opremljena spravama za profesionalno bavljenje bodibildingom.

Donji hol – Namenjen je komunikaciji ,biznisu, ugostiteljstvu, organizaciji sajmova, raznih izložbi, prezentacijama kao i rekreaciji gradjanstva i turnirima u stonom tenisu.
Gornji hol zahvata površinu od 1200 metara kvadratnih ,na kojoj se nalaze poslovne prostorije i prostor za trenažne procese.

Bazeni su na površini od 3600 metara kvadratnih, dimenzija 50 x 21 metar i manji bazen dimenzija 17 x 10 m.Tribine su kapaciteta 700 mesta.

sportski-centar-bor3
U okviru zatvorenih bazena mogu se koristiti usluge Bife restorana i saune.

Na otvorenom prostoru se nalaze olimpijski i mali bazen, koje povezuje jedan od najvećih akvagana na Balkanu , visine 12 m i dužine 86 m.

Tribine su kapaciteta 1500 mesta.

DSC_0598

Restoran “Medalja”
Restoran ,kapaciteta 200 mesta . Pruža gostima raznovrsnu ponudu i kvalitetnu uslugu. Pored svog redovnog poslovanja restoran “Medalja” sa svojom Banket salom ima idealne uslove za organizovanje poslovnih ručkova i seminara.
Sa letnjom baštom ,predstavlja savršen prostor za organizovanje proslava i raznih svečanosti.

Teretana
Opremljena je spravama za profesionalno bavljenje bodibildingom.

Kuglana
Četvorostrana je, površine 100 metara kvadratnih i kapaciteta 50 gledalaca.

Karting staza je namenjena  rekreativnim aktivnostima za građanstvo. U voznom parku se nalazi 4 vozila kartinga. Imaju Hondine agregate iste zapremine od po 200 cm3 i svi su podjednako naštelovani da bi vožnja-trka bila realna i korektna, razvijaju istu brzinu,startnost… Ovo su najveći kartinzi koje možete iznajmiti u Srbiji, ali imaju podesive nožne komande i za niži uzrast. Najkrupniji čovek koji je vozio na stazi ima 140 kg. Vozilo na stazi može da razvije brzinu od 50km/h a na otvorenom putu 80-90km/h. Staza je osvetljena pa se organizuju i večernje vožnje.

Skejt park služi za rekreaciju mladih a pogodan je i za takmičenja u ovoj disciplini. Dobio je ime po filmu ,,Tilva Roš” borskog režisera Nikole Ležajića “Crveno brdo”. Park se prostire na 2.500 kvadrata, poseban je ne samo po površini već i po svom izgledu.

Streljana je vazdušna i poseduje 10 streljačkih mesta,jednu elektronsku metu i jedan SCAT trenažni sistem.
Dužina vatrene linije je 15 metara i moguće je organizovanje regionalnih takmičenja i finala Kupa Srbije.

Jezerce sa gejzirom
Kompleks uređen za odmor poput male oaze. Veštačko mini jezero, klupice, suncobrani, park za decu. Sjajno mesto za opuštanje.

DSC_0901

Ustanova Sportski centar Bor, ulica Zeleni bulevar bb, 19210 Bor

www.sportskicentarbor.com

___________________________________________________________________________________

Podeli sa prijateljima
Share Button