Treća „Kosiba na Stolu“ održaće se 7. avgusta

Datum31 јула, 2023 KategorijaAktuelnosti, Događaji, Uncategorized, vesti Komentari0

Turistička organizacija „Bor“, pod pokroviteljstvom grada Bora i uz tehničku podršku Centra za kulturu grada Bora, organizuje manifestaciju „Kosidba na Stolu“ u ponedeljak, 07. avgusta 2023. godine, sa početkom u 09:00 časova.

Na manifestaciji će biti organizovano individualno takmičenje prijavljenih kosača, košenjem parcele livadske trave na tradicionalan način u neposrednoj okolini Planinarskog doma.

Pravo učešća na manifestacije „Kosidba na Stolu“ imaju svi punoletni učesnici koji se prijave i dođu na takmičenje sa potrebnom opremom za košenje.

Na takmičenju je dozvoljeno korišćenje standardne kose ili kose kovanice standardnih dimenzija.

Prijave za takmičenje dostavljaju se Turističkoj organizaciji „Bor“ u pisanoj formi, do početka manifestacije „Kosidba na Stolu“. Prijave se mogu vršiti u elektronskoj formi na e-mail: tobor030@mts.rs  najkasnije do 15 časova u petak, 04.08.2023. godine.

Svi takmičari koji učestvuju na manifestaciji treba da dođu na Stol, ispred Planinarskog doma najkasnije do 09:00 časova na dan manifestacije, da potvrde svoje učešće i potpišu prijave za takmičenje.

PROGRAM MANIFESTACIJE

–  Od 09-09:45 -pripreme za takmičenje;

–  Početak takmičenja je u 10:00 časova.

–  Nakon završetka takmičenja, članovi žirija, pristupaju bodovanja takmičara po unapred propisanim kriterijumima i proglašavaju pobednike kosidbe.

–  Manifestacija se u 12:00 sati nastavlja kulturno-umetničkim programom.

–  U 13:00 se priređuje se ručak za učesnike Kosidbe-Manifestacije.

–  Manifestacija se završava u 14:00 časova.

Za tri najuspešnija takmičara na Kosidbi obezbeđene su vredne nagrade: motorni trimer, električna kosačica i ručna kosa sa kosištem.

Takmičenje i ostale pojedinosti će biti realizovane u skladu sa odredbama Pravilnika za takmičenje kosača na turističkoj manifestaciji „Kosidba na Stolu“ br.561-07/2021 od 28.07.2021.  kojim je uređen način organizacije, kriterijumi takmičenja i druga pitanja od značaja za organizovanje i održavanje ove Manifestacije.

Dodatne informacije putem telefona 030 459 020

Foto:  B. S.


B. S.

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar