Treća “Kosidba na Stolu”, uspešno realizovana

Datum08 августа, 2023 KategorijaAktuelnosti, Događaji, Uncategorized, vesti Komentari0

Na planini Stol je u ponedeljak, 07. avgusta 2023. godine, uspešno realizovana treća „Kosidba na Stolu“. Na manifestaciji je organizovano individualno takmičenje 9 prijavljenih kosača, košenjem parcela livadske trave na tradicionalan način u neposrednoj blizini Planinarskog doma.

Zanimljivo je, da su na „kosački megdan“ prekaljenim kosačima izašle i dve takmičarke  „seniorka“ Radmila Ursulović iz Zlota i „juniorka“, Saška Žurkić iz Luke.

Nakon završetka takmičenja, članovi žirija, pristupili bodovanju rezultata takmičara i proglasili tri najbolja kosača.

Titula najuspešnijeg ovogodišnjeg kosača i vredna nagrada motorni trimer za osvojeno prvo mesto pripale su Milanu Siminjeskoviću iz Zlota, drugo mesto i električnu kosačicu osvojio je Miodrag Martinović iz Luke , dok je treće mesto i ručnu kosu kao nagradu, osvojio Nenad Joksimović iz Gornjana.

Najboljim kosačima su od strane organizatora uz robne nagrade uručene i diplome, a svim takmičarima i učesnicima Kosidbe zahvalnice za učešće na manifestaciji.

Manifestacija je nastavljena kulturno-umetničkim programom, koji su realizovali članovi Kulturno umetničkog društva  iz Bučja.

Na završetku manifestacije priređen je ručak za sve učesnike u programima, realizatore i goste.

Pod pokroviteljstvom grada Bora,manifestaciju je organizovala Turistička organizacije „Bor“, uz tehničku podršku Centra za kulturu grada Bora.

Foto:Grad Bor

B. S.


 

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar