Uspešna obuka za ““Čisto i sigurno”

Datum14 јуна, 2022 KategorijaAktuelnosti, Uncategorized, vesti Komentari0

 Besplatna  obuka- radionica  “Čisto i sigurno” uz posredovanje Turističke organizacije „Bor“, koju je organizovao GIZ, a sproveo HORES, održana je u ponedeljak 13. juna 2022. godine u hotelu “Albo” u Boru.

Radionici su prisustvovali pružaoci usluga privatnog smeštaja, predstavnici hotela, restorana, odmarališta, Turističke organizacije, Centra za kulturu, sportskog centra, muzeja, biblioteke i zaposleni u gradskoj upravi koji vrše kategorizaciju objekata iz njene nadležnosti.

Marko Jelić, projekt menadžer PU HORES i trener na ovoj radionici istakao je primarne ciljeve i očekivane rezultate ovakvih radionica širom Srbije:

„Radionica u okviru sertifikacione šeme “Čisto i sigurno” koja se realizuje u okviru projekta “EU za Tebe – za kulturno nasleđe i turizam” ima cilj da podigne svest kod pružaoca usluga u turizmu i ugostiteljstvu o značaju primene zdravstveno-higijenskih mera. Savremeni trendovi u Evropskoj Uniji su da se izdvoje objekti koji su čisti i sigurni, odnosno koji su sigurne zone za boravak turista.

Globalna pandemija je donela mnogo rizika za zdravlje, ali turisti ne poznaju granice, pa i u uslovima pandemije, žele da putuju i otkrivaju nove destinacije.

Ovim projektom Poslovno udruženje HORES, uz finansijsku podršku GIZ-a, i uz institucionalnu podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Turističke organizacije Srbije, želi da sertifikuje one objekte koji se pridržavaju propisanih zdravstveno-higijenskih mera, i da im dodeli pečat “Čisto i sigurno”, kako bi bili vidljiviji u turističkoj ponudi, i kako bi, pre svega, stranci doneli odluku da baš u tim objektima provode sve odmore.

Nadamo se da će svi sertifikovani objekti, odnosno njihovi domaćini, voditi računa o svim propisanim standardima i zdravstveno-higijenskim merama, i da će im ovaj pečat biti dobar marketinški alat da skrenu pažnju turista na svoje objekte.

Tokom leta, auditi HORES-a, obićiće, kao tajni gosti, jedan broj objekata, a pružaoci usluga će dobiti preporuku šta bi trebalo da unaprede.

 Učesnici obuke su po završetku dobili sertifikate.

Fotografije: B.S. i A. M.

Aitor: B. S.


 

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar