Uspešno realizovana druga “Kosidba na Stolu”

Datum08 августа, 2022 KategorijaAktuelnosti, Događaji, Uncategorized, vesti Komentari0

U organizaciji Turističke organizacije „Bor“, tehničku podršku Centra za kulturu grada Bora i pod pokroviteljstvom grada Bora, na Stolu je u nedelju, 07. avgusta 2022. godine, uspešno realizovana druga „Kosidba na Stolu“.

Na manifestaciji je organizovano individualno takmičenje 11 prijavljenih kosača, košenjem parcela livadske trave na tradicionalan način u neposrednoj okolini Planinarskog doma.

Zanimljivo je, da je na „kosački megdan“ prekaljenim kosačima izašla i Radmila Ursulović, takmičarka iz Zlota.

Nakon završetka takmičenja, članovi žirija, su po unapred propisanim kriterijumima pristupili bodovanju rezultata takmičara i proglasili najbolje kosače.

Prošlogodišnji pobednik Veksin Nikolić iz Tande je ponovnim osvajanjem prvog mesta potvrdio svoju superiornost, drugo mesto je pripalo Milanu Simijeskoviću iz Zlota , dok je treću poziciju zauzeo Miodrag Martinović iz Luke.

Najboljim kosačima su od strane organizatora uručeni pehari, prigodne nagrade, a svim takmičarima i učesnicima zahvalnice za učešće na manifestaciji.

Manifestacija je nastavljena kulturno-umetničkim programom, koji su realizovali članovi Kulturno umetničkih društava  iz Bučja i MZ „Novo selište“ iz Bora.

Na završetku manifestacije priređen je ručak za sve učesnike u programima, realizatore i goste.

Foto: A. M.

B.S.


 

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar