Vlada usvojila Uredbu o dodeli novih turističkih vaučera građanima Srbije

Datum28 јуна, 2022 KategorijaAktuelnosti, Događaji, Uncategorized, vesti Komentari0

Vlade Republike Srbije je 27. juna 2022. na sednici usvojila Uredba o izmenama i dopunama Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji RS.

Uredba stupa na snagu na dan objavljivanja u Službenom glasniku RS.

Za odmor u Srbiji opredeljeno je 200 hiljada vaučera u vrednosti od 15 hiljada dinara, i 100 hiljada vaučera u vrednosti od 10 hiljada dinara za lica koja su 2022. godine  ostvarila pravo na vaučer u iznosu od 5.000. dinara. Prijava za vaučere počinje 27. juna 2022. godine na šalterima JP „Pošte Srbije“.

 Vaučeri se mogu koristiti u trajanju od najmanje 5 noćenja na teritoriji Republike Srbije, a mogu se iskoristiti do 31. oktobra 2022. Nova Uredba predviđa korišćenje vaučera za usluge smeštaja, noćenja sa doručkom, polupansiona i pansiona.

 Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija poziva sve ugostitelje na teritoriji RS da se prijave radi realizacije Šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima. Prijavom ugostitelja za Šemu dodele vaučera podstiče se bolja vidljivost domaćih ugostitelja, kao i razvoj promocije domaćeg turizma.

Postupak prijave, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovodi se preko centralno-informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma (eTurista), te je neophodno da ugostitelj bude evidentiran u ovom sistemu.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinima realizacije šeme dodela vaučera zainteresovani mogu dobiti na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: www.mtt.gov.rs.

Izvor: www.mtt.gov.rs.


 

Podeli sa prijateljima
Share Button
Ostavi komentar