Zoo vrt u Boru, još jedna turistička atrakcija

JP „Zoološki vrt „ osnovan je u Boru 8. decembra 2011, u cilju obogaćivanja turističke ponude, a posebno kao atrakcija koja bi privukla pre svega najmlađu populaciju.


Izgrađen je atraktivnom prostoru, prirodnom vidikovcu, obraslom drvećem i šumskim rastinjem. Prilikom izgradnje Vrta, vodilo se računa i uložen je maksimalan trud da se najveći deo šumskog kompleksa sačuva. Uz prilagođene stanišne objekte za boravak životinja i drugi dodatni objekti su projektovani i uklopljeni u navedeni ambijent, što Vrtu daje dodatnu ambijentalnu atraktivnost.

U Vrtu trenutno boravi više od 70 vrsta životinja ili više od 120 jedinki.

U centralnom delu Vrta funcioniše kafić „Jana“ u kojem posetioci mogu da uz osveženje po povoljnim cenama, uživaju u lepom ambijentu, i da u suvenirnici Vrta kupe neki od orginalnih suvenira, na kojima pre svega dominiraju motivi sa životinjama-ovdašnjim stanarima.

 

Zaposleni u Zoo vrtu se iz godine u godinu trude da raznim dodatnim edukatvnim i kulturno-zabavnim programima i manifestacijama, povećaju interesovanje posetilaca.

Tako se zarad toga organizuju manifestacije poput: Dedamrazijade, obeležavanje svetskog dana životinja, obeležavanje svetskog dana studenata, organizuju se rođendanske proslave i raznovrsne umetničke kolonije.
Radno vreme Zoo vrta u letnjem periodu je od 10 do 20 časova.
Cene ulaznica su simbolične i one za odrasle osobe iznose 100,00 dinara, dok deca do 12 godina ne plaćaju pojedinačne ulaznice.
Kod grupnih i organizovanih obilazaka ulaznice se naplaćiju i ovoj starosnoj kategoriji, zbog angažmana vodiča i osoba koje vode računa o bezbednosti posetilaca, posebno mlađih kategorija.

Ove godine Zoo vrt će proslaviti jubilej-10 godina postojanja na turističkoj mapi grada Bora, a u nastavak sveukupnog rasta i dosadašnjeg pristupa zaposlenih, koji se karakteriše velikom energijom, brigom za životinje i posetioce, održavanjem prostornog ambijenta na visokom nivou i ljubaznošću, svakako ne treba sumnjati.

Dodatne i svakodnevne informacije: 030 215 00 29

B.Stanković

Foto: arhiva Zoo vrta BorPodeli sa prijateljima
Share Button